EvoNet, .:Menjual / Membaikpulih / Upgrade Komputer Baru &Terpakai Sekitar Kota Tinggi:.

- Jual / Baikpulih & Naik Taraf PC dan Laptop - Perkhidmatan Internet - Printing - Networking... Hubungi Kami @ 0127584656 - Sekitar Kota Tinggi

 
About Me

Name: adee @ SiR QiErA @ qiera
Home: Kota Tinggi / Batu Pahat, Johor, Malaysia
About Me: simple guy with a happy family... www.myteam.freeforums.org
See my complete profile
My Facebook



Me Myself
Image Hosted by PixsUP.com
EVONET SERVICES

Image Hosted by PixsUP.com

Masa Mencemburui Kita

Menghitung Hari
Sumber Inspirasiku

PERMATA HATIKU

Kata-Kata Motivasi Untuk Sama2 Kita Renungkan
Monday, March 30, 2009
Fahami dan hayatilah setiap kata-kata peransang ini semoga anda dapat menyemarakkan semangat ingin terus berusaha dalam merealisasikan impian anda...

Sesiapa yang mempunyai kebolehan akan berjumpa landasan yang tepat.
- Charles Cahier

Kejayaan tidak datang kepada manusia yang leka.
- Charles Cahier

Semua yang dicapai oleh manusia dan yang gagal dicapai olehnya adalah kesan langsung pemikirannya.
- James Allen

Menyimpang seinci, rugi seribu batu.
- Peribahasa Cina

Rahsia kejayaan adalah ketekalan matlamat.
- Benjamin Disraeli

Perbaiki diri anda, tetapi jangan jatuhkan orang lain.
- I. Salanter Lipkin

Pengiktirafan dan ganjaran datang kepada mereka yang menunjukkan kualiti yang baik dalam perbuatannya.
- Aristotle

Anda tidak boleh mencipta pengalaman. Anda mesti menghadapinya.
- Albert Camus

Nilai manusia adalah semahal nilai matlamatnya.
- Marcus Aurelius

Manusia yang tidak berharap untuk menang telah sedia kalah.
- Jose Joaquin Olmedo

Tiada manusia yang berjaya dalam semua yang dilakukannya dan kewujudan kita ini sebenarnya mesti menempuh kegagalan. Yang penting ialah kita tidak menjadi lemah semasa kegagalan itu terjadi dan kekalkan usaha hingga ke akhir hayat.
- Joseph Conrad

Manusia tidak merancang untuk gagal, mereka gagal untuk merancang.
- William J. Siegel

Minda yang mahu akan memudahkan perjalanan yang susah.
- Philip Massinger

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.
- Lao Tze

Kegagalan adalah asas kemenangan
- Lao Tze

Jika tujuan anda jelas, anda boleh mencapainya dengan mudah.
- Lao Tze

Kurang semangat mengakibatkan lebih banyak kegagalan berbanding kurangnya kebijaksanaan atau kemahiran.
- Flower A. Newhouse

Masa depan itu dibeli oleh masa sekarang.
- Samuel Johnson

Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang.
- Cecil B. DeMille

Jika anda mahu membuat sesuatu, anda akan cari jalan. Jika anda tidak mahu membuat sesuatu, anda akan cari alasan.
- Peribahasa Arab

Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih.
- Peribahasa Melayu

Orang yang hebat bertindak sebelum berkata dan dia berkata selaras dengan tindakannya.
- Confucius

Seseorang yang melakukan kesalahan dan tidak membetulkannya telah melakukan satu kesalahan lagi.
- Confucius

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 8:04 PM   0 comments
Selebriti TV3 Berkemban Tuala Hotel
Sunday, March 22, 2009

Ni bleh masuk '999' ni xpun 'misteri nusantara'....

Pe nak jadi dgn org melayu sekarang ni...terlampau murah maruah...karang bila dah tersebar 3gp yg panas2 konon untuk koleksi peribadi...dah malu muka minta tlg org tu org ni report polis...walhal semua tu atas KEBODOHAN DIRI SENDIRI...Gambar Zakiah Anas berkemban dengan tuala telah tersebar di internet. Setelah dibuat pemerhatian rapi oleh unit CSI, gambar ini dipercayai adalah gambar betul. Nak tau lagi lanjut, baca berita harian harini...

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 1:28 PM   0 comments
Tips utk lajukan laptop n cpu tanpa menggunakan Software
Saturday, March 21, 2009
Aku bg 4 tips utk lajukan laptop n cpu korang tanpa menggunakan Software...

1 - Korang buka My Computer pastu bukak drive C, pastu buka folder Windows... dalam folder Windows 2 ade folder Prefetch... korang delete sume file y ade dalam folder 2..

2 - Pastu korang showkan hidden files... Buka folder Documents and Settings dalam Drive C.. korang buka folder username y korang gune untuk login windows pastu buka folder local Settings.. Kt dalam folder 2 ade folder Temp dengan Temporary Internet Files.. Korang delete sume file y ade dalam kedua2 folder 2..

3 - Disk cleanup

4 - Defragment

Harap berguna utk korg semua....

(Nota - Langkah 1 dan 2 kene slalu buat coz tiap2 hari akan ade file2 y x brgune msuk dalam folder 2)

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 8:24 PM   1 comments
DiaryOne v6.7

DiaryOne is a creative multimedia diary software for storing your private information securely. It enables you to maintain a secure personal diary, using a stylish interface and full support for rich text, images, multimedia and attachments.

You can create diaries with the keyboard, microphone or just from a web page. The diary can be password protected and customized in design. It offers different stationeries and emoticons to choose from, as well as a clipart library from where you can drag and drop icons, images or illustrations into your diary pages. DiaryOne also comes with a built-in recorder, that allows you to easily create voice diary entries.You can publish some of your diary entries, which you want to share with your friends, to MSN Spaces blog by DiaryOne just by clicking. You also can send your diary entries to your friends via Email easily.Additional features include diary search, favorite entries, built-in calendar, built-in cash
flow keeper, backup, import/export and more.

DOWNLOAD

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 7:55 PM   0 comments
Download Yahoo! Messenger 9.0.0.2136 Full Version Standalone Setup Installer

Yahoo has released an updated version of Yahoo! Messenger instant messaging client, now at version 9.0.0.2136 in order to fix some bugs that causing problems that may have been caused by software conflicts with antivirus programs or add-ons like Speedbit Video Accelerator (which still conflict with Y! Messenger on Windows 2000), including error 81003005.


The download on Yahoo! Messenger official site is not a full version standalone setup installer though, and cannot be used to install offline as installation files when need to be downloaded online during setup.

For users who want to download and get Yahoo! Messenger 9.0.0.2136 full version standalone offline setup installer, just download using direct download links below.

Malaysia: ymsgr900_2136_my.exe

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 12:42 PM   0 comments
Windows XP SP3 Dark Edition V.7 Rebirth Refix Version
Saturday, March 14, 2009

Kepada para penggemar dunia IT dan technician computer memang dah tau sgt pasal WinXP Dark Edition ni...memang best and cool giler...sekarang dah keluar version 7 iaitu yang latest sekali...kalau nak tau lagi lanjut, gi jer kat website aku kat sini...

myteam.freeforums.org


kalau dah tau and terus nak dload...ha nah amik nie...

http://www.mediafire.com/?egnzom0mjzm

http://www.mediafire.com/?jwyzkizkitl

http://www.mediafire.com/?h3okrwzchzd

http://www.mediafire.com/?ydzzz1oij53

http://www.mediafire.com/?3ynot5znt31

http://www.mediafire.com/?mmknqtedkdn

http://www.mediafire.com/?qnzqrmtojdn

http://www.mediafire.com/?g5qytmugezy

http://www.mediafire.com/?ndd2x5dzn3t

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 9:21 AM   0 comments
Microsoft Office 2007 Blue Edition - Fully Cracked [Mediafire]

This is the copy from the original disk, which is (as said before) only accessible to technicians of Microsoft. This version of Microsoft Office 2007 will never appear for sale, since this is the only version where there is no need for a serial. This version also doesn't need an activation. The installer is very simple, undetailed and handy. The interface of application is completely changed, it is modernized and practically reminds in no way to the previous versions.In a few minutes the software will be installed on your computer, without any questions or other things that slow down the installation.
Office Enterprise 2007 is the most complete Microsoft toolset provided for people who must collaborate with others and work with information efficiently, regardless of location or network status. Office Enterprise 2007 builds on the strengths of Microsoft Office Professional Plus 2007, adding Microsoft Office Groove 2007 and Microsoft Office OneNote 2007, enabling people to collaborate and create, manage, and use information more efficiently

Download links :

http://www.mediafire.com/?y2mjj4tzi01
http://www.mediafire.com/?9dmmjgtzfet
http://www.mediafire.com/?ztwzjiud1fm
http://www.mediafire.com/?bni9emzyqmz
http://www.mediafire.com/?g0nmutyjjuy
http://www.mediafire.com/?ejgz9mny1ei

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 9:18 AM   0 comments
3gp Melayu
Friday, March 13, 2009
Kepada sesiapa yang berhajat nak menonton atau memuat turun koleksi 3gp Melayu yang panas2, sila klik link dibawah...

KOLEKSI 3GP MELAYU

Memang Panasssssssssssss.....

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 2:55 PM   0 comments
Pikom PC Fair 2009
Wednesday, March 11, 2009

3 - 5 April 2009 (11:00am - 9:00pm)
· Permata Car Park (Level 5), Kuching - Sarawak
· Dewan Masyarakat Sandakan, Sandakan - Sabah
· Berjaya Megamall, Kuantan - Jalan Tun Ismail, Sri Dagangan, 25000 Pahang
· Stadium Indera Mulia, Ipoh, Perak - Jalan Ghazali Jawi, 31400 Ipoh

10 - 12 April 2009
(11:00am - 9:00pm)
· KL Convention Centre, Kuala Lumpur - Kuala Lumpur City Centre, 50888 Kuala Lumpur
· Persada Johor International Convention Centre, Johor Bahru - Jalan Abdullah Ibrahim, 80000 Johor Bahru
· Village Mall, Sungai Petani - Kedah
· Dewan Masyarakat Tawau, Tawau - Sabah


17 - 19 April 2009 (11:00am - 9:00pm)
· Miri Indoor Stadium, Miri - Sawarak
· Sibu Trade & Exhibition Centre, Sibu - Sarawak
· Penang International Sports Arena, Penang - Jalan Tun Dr Awang, 11900 Relau
· Mahkota Parade Melaka, Melaka - Jalan Merdeka, 75000 Bandar Hilir


24 - 26 April 2009 (11:00am - 9:00pm)
· Dewan Jubli Intan, Muar - Johor


Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 4:02 PM   0 comments
Apa Makna 'FAMILY?'
Sunday, March 8, 2009

Semalam aku terlanggar seorang semasa berjalan, "Oh maafkan saya, saya tak perasan"
Katanya "Maafkan saya juga, Saya tak nampak saudara"
Kami amat bersopan dan saling menghormati, Kami saling melambai sambil berlalu pergi,
Tetapi di rumah lain pula ceritanya. Bagaimana kita melayan orang tersayang, tua dan muda?
Lewat petang, tika memasak makan malam. Anak lelaki kecilku berdiri di dapur secara diam-diam,
Bila berpaling aku hampir melanggarnya jatuh. Jerkahku, "Jangan buat kacau di sini, pergi main jauh-jauh"
Dia berlalu pergi, hatinya hancur luluh dan beku. Aku tak sedar, bertapa kasarnya kata-kataku,
Sedangku berbaring di katil mendengar muzik. Terdengar suara halus datang membisik,
"Bila bersama orang tak dikenali kau begitu bersopan dan merendah diri. Tetapi ahli keluarga tersayang, sering dimarah dan dicaci."
"Cubalah kau pergi lihat di lantai dapur. Kan kau temui bunga-bungaan berterabur",
"Itu adalah bunga-bunga dibawanya untuk kamu. Dia memetiknya sendiri, kuning, biru dan unggu",
"Dia berdiri senyap agar jadi kejutan buat kamu. Kamu tak pernah sedar airmatanya yang datang bertamu",
Pada tika ini, aku merasa amat kecil sekali. Airmataku mencurah ibarat air di kali.
Senyap-senyap ku kebiliknya dan melutut di katil. "Bangunlah, anaku, bangunlah si kecil"
"Apakah bunga-bunga ini dipetik untuk mak?
Dia tersenyum, " Adik terjumpanya belakang rumah di semak"
" Adik memetiknya kerana ia cantik seperti ibu, ibu tentu suka terutama yang ungu,
"Maafkan ibu, atas sikap ibu hari ini. Ibu tak harus menjerkah kamu, sebegini.
Katanya,"Oh! ibu, itu tak mengapa, Saya tetap sayang ibu melebihi segala.
Bisikku, "Anakku, ibu pun sayang kamu dan ibu suka bunga itu, terutama yang ungu.
FAMILY
Adakah kamu sedar, sekiranya kita mati hari ini, syarikat tempat kita berkerja akan senang-senang mendapat pengganti, dalam hanya beberapa hari?
Tetapi keluarga yang kita tinggalkan, akan merasa kehilangan kita sepanjang hayat.
Dan sedarlah, sekiranya kita menghabiskan masa kita kepada kerja, melebihi keluarga kita, adakah ia merupakan suatu pelaburan yang bijak ?
Jadi apakah maksud yang tersirat?
Tahukah anda makna "FAMILY"?

FAMILY = (F)ATHER (A)ND (M)OTHER (I) (L)OVE (Y)OU

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 6:01 PM   0 comments
Azizah Mahzan Lagi
Monday, March 2, 2009





Memang x sedar diri betul 'ayam pencen' nie....

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 7:35 PM   0 comments
(TERLALU PANAS) Lagi Gambar Terlampau Azizah Mahzan





Belum habis panas gambar-gambar terlampau seksi si artis tua Azizah Mahzan sebelum ini, kini Azizah Mahzan kembali dengan gambar berpakaian seksinya edisi kedua.

Jika anda mempunyai sakit jantung, darah tinggi ataupun kencing manis, tidak digalakkan untuk melihat koleksi gambar dan foto seksi si artis tua Azizah Mahzan ini.

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 7:32 PM   0 comments
Cicak Man 2 : Planet Hitam (2008) [DVD Rip English Subtitle]
Sunday, March 1, 2009

Sebuah filem melayu yang menarik untuk anda semua download...gambar cun dan clear..free dari Evonet...

part 1 : http://www.mediafire.com/?vc9wgzbaals
part 2 : http://www.mediafire.com/?xt11gz0zam2
part 3 : http://www.mediafire.com/?yzymxxdezyi
part 4 : http://www.mediafire.com/?3mpz203mbye
part 5 : http://www.mediafire.com/?kst0jtvazlj
part 6 : http://www.mediafire.com/?1230v2pejhz
part 7 : http://www.mediafire.com/?gibwjw5gqjc
part 8 : http://www.mediafire.com/?1ll2vcy9sdb

Labels:

posted by adee @ SiR QiErA @ qiera @ 7:02 PM   0 comments
Kami Blogger [ 758 ]
Jom Borak!!
Previous Post
Archives
Links Terhebat
© 2009 EvoNet, .:Menjual / Membaikpulih / Upgrade Komputer Baru &Terpakai Sekitar Kota Tinggi:. Adee with love adLeeN Amjad